Medic acuzat că și-a lăsat soția rezident să opereze, timp de 9 ani, sancționat cu 10% din salariu

Un medic clujean este acuzat că și-a lăsat soția să opereze timp de 9 ani, deși femeia nu avea ...

Un medic clujean este acuzat că și-a lăsat soția să opereze timp de 9 ani, deși femeia nu avea acest drept, pentru că era rezident. Doctorul a fost sancționat cu reducerea salariului cu 10%, timp de trei luni. Deputatul Emanuel Ungureanu, care a semnalat cazul, spune că dosarul a fost mușamalizat.

Potrivit raportului de anchetă al Ministerului Transporturilor, de care aparține Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, medicul Marius Nistor din cadrul Compartimentului oftalmologie al unității medicale a direcționat o parte din pacienți, în perioada în care aceștia erau internați în spital, pentru investigații medicale la o clinică privată care nu avea contract cu spitalul.

„În perioada noiembrie 2010 - martie 2019, dr. Nistor Marius Cristian a permis unui terț neacreditat, respectiv d-nei dr. Nistor Crina Melania (soția d-lui dr. Nistor) accesul/efectuarea de manopere medico-chirurgicale în Compartimentul de oftalmologie și Blocul operator oftalmologie ale Spitalului Clinic CF Cluj în situația în care aceasta nu avea raporturi contractuale cu Spitalul Clinic CF Cluj și/sau repartiție ca medic rezident. Dr. Nistor Marius Cristian a direcționat o parte din pacienți în perioada în care aceștia erau internați în spital pentru investigații medicale la o clinică privată ce nu avea relație contractuală cu spitalul, în situația în care o parte din investigațiile respective erau contractate de unitate în baza unor contracte interclinice”, se arată în document, potrivit Mediafax.

Membrii comisiei de anchetă a Ministerului Transporturilor au stabilit că faptele săvârșite de Marius Nistor reprezintă „abateri disciplinare”, prin încălcarea Regulamentului intern al Spitalului Clinic CF, a contractelor colective de muncă anuale 2009-2019 și a legislației sanitare în vigoare.

Comisia de cercetare disciplinară prealabilă a propus sancționarea lui Marius Nistor cu reducerea salariului de bază pe o durată de 3 luni cu 5%, dar managerul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca a decis ca sancțiunea finală aplicată medicului să fie reducerea cu 10% a salariului de bază pe o durată de 3 luni.

Soția acestuia, Crina Nistor, nu a putut fi sancționată, deoarece nu avea niciun contract cu spitalul clujean.

Potrivit informațiilor Ministerului Sănătății, Crina Nistor a fost în perioada 19.10.2005-19.10.2010 medic specialist medicină de familie, în perioada 10.10.2010-03.08.2014 medic rezident oftalmologie, iar abia din 17.10.2018 a devenit medic specialist oftalmologie.

De asemenea, într-un raport al DSP Cluj legat de cazul de la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, directorul unității, Silviu Albu, a precizat că nu a fost notificat și nu și-a dat acordul ca soția lui Marius Nistor să efectueze o parte din pregătirea din rezidențiatul de oftalmologie la Spitalul Clinic CF.

De asemenea, din registrele spitalului reiese că, începând cu 2011, Crina Nistor, rezident oftalmologie, apare ca operator 2 în diverse operații, deși nu avea acest drept.

Deputatul Emanuel Ungureanu (USR), cel care a semnalat cazul de la Spitalul CF Cluj-Napoca, a declarat, miercuri, că dosarul a fost mușamalizat de DSP Cluj și de conducerea UMF Cluj-Napoca, „astfel că nimeni nu-și asumă răspunderea cu privire la pregătirea profesională a soției medicului oftalmolog Nistor”.

„Conducerea DSP Cluj ar fi trebuit demisă de foarte mult timp. Incompetența și indolența celor care conduc această instituție sunt de notorietate. Cine răspunde de faptul că medicul Crina Nistor a practicat, fără drept, oftalmologia, timp de 10 ani? Culmea penibilului, singura sancțiune în acest caz, derizorie, de altfel, a fost aplicată de Ministerul Transporturilor, 10% reducere din salariul medicului Marius Nistor”, a spus Ungureanu.
Comment Section
You have to log in or register a new account!
Cămătar din București, prins în flagrant când lua dobânda. Ar fi obținut 500.000 de euro din șantaj

Un bărbat din Capitală care dădea bani cu camătă și apoi șantaja persoanele cărora le-a împrumutat ...

Transporturile în România, între Green New Deal şi căruţe trase de cai. Între timp, Austria lansează tren de noapte Viena-Amsterdam

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, consideră că sectorul feroviar joacă un rol ...

VIDEO. Elevă în clasa a III-a, la 58 de ani

O femeie de 58 de ani din județul Galaţi merge zilnic la şcoală cu ambiția să termine clasa a treia ...

Descoperiri uluitoare făcute de cel mai apropiat vehicul de Soare: „O lume uimitor de haotică”

Sonda Parker, care a stabilit deja recordul pentru cel mai apropiat vehicul de Soare, a trimis "o cantitate ...

Rezultate remarcabile obținute de un studiu: Lipsa gravitației ucide cancerul

Lipsa gravitației ucide celulele canceroase. În experimentele făcute pe Pământ, 80 până la 90 ...

De unde se inspiră cercetătorii pentru a obține noi materiale de construcții

Cercetătorii se inspiră de la structura oaselor pentru a obține noi materiale de construcție, mai ...

Anchetă de amploare în Bucureşti: prejudiciu uriaş produs de firme fantomă

Polițiștii DGPMB au făcut, luni dimineața, percheziții în București, Ilfov și Neamț, într-un ...

Firea: Codul Rutier trebuie modificat, autobuzele STB să circule pe liniile de tramvai

Primarul general al Capitalei a declarat, luni, că dorește modificarea Codului Rutier, astfel încât ...

Lionel Messi, după ce a primit a șasea oară Balonul de Aur: Este incredibil. Acum timpul zboară, trebuie să mă bucur de fotbal

Lionel Messi a câștigat Balonul de Aur 2019. Starul Barcelonei a ridicat luni seară, la Paris, cel ...

Câți bani cere familia care a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş - Turda

Familia din Alba Iulia care a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş - Turda ...