István Beke, condamnat pentru terorism în România, nu poate fi pus în libertate

0

István Beke, condamnat pentru terorism, rămâne în închisoare după ce Tibunalul Constanţa a respins definitiv noua cerere de eliberare înaintată de bărbatul din Ţinutul Secuiesc, scrie Ziar Harghita.

Minuta sentinţei pronunţate în a doua instanţă a fost publicată pe portalul instanţelor de judecată din România. Aceeaşi decizie definitivă a fost luată pe 1 februarie şi de Tribunalul Braşov, în cazul celuilalt secui condamnat pentru terorism, Zoltán Szőcs.

Cauza eliberării condiţionate a lui István Beke a fost judecată în judeţul Constanţa deoarece bărbatul condamnat s-a îmbolnăvit de coronavirus şi a fost transferat de la închisoarea din Codlea la spitalul închisorii Poarta Albă (judeţul Constanţa).

A doua cerere de eliberare a lui István Beke a fost respinsă în primă instanţă de Judecătoria Medgidia. Instanţa a decis şi cu privire la următoarea posibilitate de cerere a eliberării condiţionate, care poate fi depus cel mai curând pe 25 mai.

Cei doi bărbaţi  au cerut deja de două ori eliberarea condiţionată, invocând faptul că au executat deja o parte a pedepsei şi că au avut o purtare bună în închisoare. În ambele cazuri, decizia în prima instanţă a fost punerea în libertate a lui Zoltán Szőcs, însă cererea lui István Beke a fost respinsă de fiecare dată. În urma recursurilor, sentinţele definitive au fost nefavorabile pentru ambii condamnaţi.

Amănunte, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.