Virgil Popescu: „Îi asigur pe mineri că își primesc banii”

0

Ministrul Energiei a vorbit la Realitatea PLUS despre felul în care dorește să închidă aceste proteste și să rezolve problemele minerilor din Valea Jiului. El a explicat faptul că la începutul săptămânii viitoare minerii urmează să primească salariile restante.

 
„Noi, ieri seară, am publicat în Monitorul Oficial Ordonanță de Urgență. Trebuie să știe telespectatorii, Complexul energetic Hunedoara se află în insolvență și este în reorganizare. Ea e condusă de un administrator judiciar și un administrator special. În reorganizare lucrurile nu sunt foarte simple de gestionat, sunt anumite proceduri care trebuie respectate. S-a ajuns în situația această datorită faptului că producția totală nu a fost suficientă să acopere salariile. De la o luna la altă s-au tot acumulat datorii. Salariile au fost plătite la zi, luna ianuarie fiind restanță, datorită acestui lucru s-a ajuns că minerii să protesteze. Am găsit această soluție în Guvern, să folosim acest fond doar pentru 3 luni de salarii restante. Ne-am întâlnit cu liderii minerilor, luni ne vom întâlni din nou. 
 
Odată ce a fost publicată ordonanță, au fost redactate și normele procedurii pentru societățile aflate în insolvență. Luni, marți vor fi finalizate lucrările pentru a avea și aceste norme. Pentru plata salarială pe o luna de zile vorbim de 13 milioane de lei. Ei își iau salariile în două tranșe, în 15 și în 30 ale lunii.
 
Îi asigur pe mineri că își vor primi în prima parte a săptămânii viitoare banii”, a explicat Virgil Popescu.
 
Ministrul Energiei a fost întrebat și dacă vor exista în viitor restructurări ale locurilor de muncă existente acum în cadrul minelor din Valea Jiului:
 
„Este clar că la un anumit moment, avem două mine în procedura de închidere. Pe măsură ce zăcământul se epuizează vor avea loc reduceri de personal. Minele care nu sunt în procedura de închidere, acolo nu vorbim de așa ceva”, a explicat Virgil Popescu.

Sursa: Realitatea Financiara

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.